Landskamp på svensk, på storskærm og i bio

Der dukker flere og flere alternativer op for fodboldglade danskere, der ikke kan se VM-kvalifikationsbraget mellem Sverige og Danmark på TV.

Der arbejdes på højtryk for at give danskerne mulighed for at se arvefjendeopgøret mod Sverige den 6. juni, Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Steffen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Postyret om den vigtige fodboldkamp mod broderfolket fortsætter.

Når Danmark og Sverige tørner sammen den 6. juni, kan kampen ikke følges på landsdækkende tv, men kun via digitale betalings-platforme. Det har skabt røre blandt både fodboldfans og politikere.

Men nu arbejdes der på at få sat storskærme op i de større danske storbyer, så danskere uden digitaltv også kan se VM-kvalifikationskampen, det skriver 24 Timer.

Viasat, der har rettighederne til kampen sammen med Stofa, YouSee og TDC, har fundet en privat samarbejdspartner, Ekstra Bladet, som vil finansiere et storskærmsarrangement på Rådhuspladsen i København, og i både Odense og Aalborg arbejdes der nu på at finde en lignende løsning.

Det glæder kulturminister Carina Christensen.

- Jeg vil virkelig give det min varmeste anbefaling, hvis kommunerne og Viasat kan samarbejde om at vise kampen, siger hun til 24 Timer.

Alternative løsninger
Hvis du helst vil undgå at se fodbold på store åbne pladser, og kan se de svenske landsdækkende publicservice-kanaler svt1, svt2 og TV4, kan du også finde den kommercielle svenske kanal TV6 på dit fjernsyn. Og kan du det, kan du ganske gratis komme til at se landskampen, for den vises nemlig på TV6. Det skriver Helsingør Dagblad.

Dermed vil i hvert fald fjernsynsseerne med digital-TV i Hovedstadsregionen ganske gratis kunne se landskampen.

En anden løsning kunne være et smut i biografen. Biografen Metropol i København åbner nemlig dørene for danske, og eventuelle svenske, roligans, og viser landskampen på deres største lærred.

- Vi mener, at biografen er et godt sted at se fodbold, ikke mindst fordi det er sjovere at se landskamp sammen. Vi har gode erfaringer med at vise EUFA Cup og Champions League, og hvis dette arrangement går godt, kunne man sagtens forstille sig, at der vil være landskamp i biografen andre steder i landet, fortæller salgs- og marketingsdirektør hos Nordisk Film, Jakob Elkjær-Hansen til Berlingske.dk .

Han lover samtidig, at reglen om, at man skal være stille i biografen, denne aften er sat helt ud af spil.