Landmand idømmes fængsel for langvarig vanrøgt af dyr

En landmand fra Kirke Saaby skal tre måneder i fængsel for uforsvarlig behandling af kvæg, grise og katte.

(ARKIV) Økokøer den 21 maj 2008 ved Årslev. Landbruget har fået tørre tæsk for ikke at tage sit ansvar for klimaet. Nu spiller Økologisk Landsforening ud med en klimaplan på hele landbrugets vegne. Det skriver Ritzau, torsdag den 29. november 2018.. (Foto: Michael Bothager/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager

Grisen klemmer sig længere og længere ind i foldens hjørne. Imens forsøger en dyrlæge at få den til at rejse sig op, og grisen hyler, da det endelig lykkes den at komme på benene.

Videoen af grisen er blot en af flere videoer, billeder og tilsynsrapporter, der onsdag blev vist i Retten i Roskilde, og som har ligget grund for, at en landmand fra Kirke Saaby på Midtsjælland nu skal i fængsel.

Et enigt domspanel har idømt den 62-årige mand tre måneders ubetinget fængsel for at have behandlet flere af sine grise, kvæg og katte groft uforsvarligt.

Han er desuden blevet frakendt retten til at omgås husdyr og produktionsdyr i fem år.

Trods adskillige påbud og advarsler undlod landmanden gennem et år har undladt at passe og pleje sine dyr tilstrækkeligt, blandt andet ved at give dem det vand og mad, de havde brug for, og sende dem til dyrlægen, hvis de var syge.

Den 62-årige har anket dommen til frifindelse.

/ritzau/