Landmænd sender mælk til Tyskland

Højere priser syd for grænsen får danske mælkeproducenter til at sende råmælken til nordtyske mejerier. På spotmarkedet kan prisen ligge 75 øre højere.

De danske mælkeproducenter kan tjene op til 75 øre mere pr. liter ved at sende deres råmælk til nordtyske mejerier, og adskillige Arla-landmænd overvejer i disse uger, om de skal opsige deres kontrakter med det danske mejeriselskab.

Dermed følger mælkeproducenterne i svineproducenternes fodspor ved at sende produkterne til forarbejdning uden for Danmark.

Mælkepriserne er stigende på det internationale marked, og de britiske og tyske landmænd har de seneste måneder opnået pæne prisstigninger. Om der bliver tale om leverandørflugt fra Arla, er uvist, og det bliver formentlig afgørende, hvor meget Arla forhøjer mælkeprisen på et bestyrelsesmøde den 7. august.

En stor mælkeproducent, Niels H. Lund fra Vedbøl ved Vojens, kan tjene 1,9 millioner kroner mere om året ved at sælge mælken fra sin ejendom på det tyske spotmarked. Han planlægger at sælge mælk til Tyskland fra nytår.

/ritzau/