Landbetjent Poulsen skal passe på de unge danskere

Jesper Poulsen skal holde med unge i Tjekkiet.

Jesper Poulsen skal til Prag. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når det meste af Danmark i næste uge holder vinterferie, så er landbetjenten Jesper Poulsen fra Hammel også på tur. Det er dog ikke tale om en ferie.

Jesper Poulsen er en af fire danske politibetjente, som rejser til den tjekkiske hovedstad Prag for at holde styr på de omkring 16.000 danske handelskole- og gymnasieelever, som forventes at tilbringe vinterferien på den tjekkiske hovedstads barer og diskoteker.

Sidste år skabte de mange unge danskers tilstedeværelse i Tjekkiet masser af ballade på både hoteller og diskoteker og efterfølgende store overskrifter i pressen. I år har det tjekkiske politi bedt Rigspolitiet om assistance, og derfor sendes fire såkaldte dialogbetjente til Prag.

Fodbold-kampe

Ideen med at være til stede er, at de danske politibetjente hurtig kan spotte eventuelle problemer og i samarbejde med de tjekkiske kolleger forhåbentlig stoppe balladen i opløbet.

Den slags har Jesper Poulsen prøvet mange gange, idet han er en del af Østjyllands Politis eventgruppe, som ved blandt andet Superliga-fodbold kampe rejser i tog med de grupper af fans, som følger deres fodboldhold, uanset hvor de skal spille. Poulsen og hans event-kolleger har haft rimelig succes med denne arbejdsmetode.

»Der handler om at vise dem, at man kommer rigtig langt med at være flink og høflig,« som han siger.

Tilgivelse

Han har et godt tag på de unge mennesker, og som landbetjent i Favrskov Vest med udgangspunkt fra Hammel har han kontakt med mange unge. Han forsøger langt hen ad vejen at hjælpe dem, som er komme i uføre.

Og hvis han skal i kontakt med de unge lømler sender han en sms med teksten »Ring landbetjenten i Hammel 86961755. Hilsen Jesper«.

»Jeg ved jo, at de ikke tager telefonen, når jeg ringer, for de kan se, at det er hemmeligt nummer. Men når jeg sender en sms, så ringer de ud, fordi er ikke kan ske noget ved at ringe til mig,« siger han.

De Blå Mænd

Han er glad for at rejse og var som ung på rygsæktur i Australien og siden i New Zealand med sin familie, som tæller hustruen Bodil og to næsten voksne sønner.

Senest har han arrangeret cykelture på Mallorca. Selv kommer han i form til disse ture, når han cykler de 27 km fra Svejbæk til jobbet i Hammel, og naturligvis med cykelhjelm. Dem har han flere af, for de skal jo passe til tøjet, som han siger.

Privat er han altid i gang med et projekt, lige gælder det genopbygning af den flydende sauna, som han sammen med sin vinterbadeklub De Blå Mænd har ved Juuls sø i Svejbæk. Saunaen nedbrændte forleden, og hvis Poulsen ikke skulle have været i Prag stod programmet på sauna genopbygning.