Læserindlæg: Liberal ideologi-forvirring

Venstres politiske ordfører Jens Rohde hævder, at det er liberal ideologi at give homoseksuelle adgang til adoption, fordi etiske overvejelser ikke er en statsopgave.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man kunne med lige så stor ret hævde, at det er liberal ideologi, at folk selv må tage konsekvensen af de valg, de træffer gennem livet. Når man vælger at leve i et homoseksuelt forhold, vælger man af biologiske årsager et liv med børn fra. Er det statens opgave at udglatte og fjerne konsekvenserne af de valg, vi træffer?

Hvis det er Venstres nye fortolkning af liberal ideologi, så er Venstre langt tættere på Schlüters gamle udsagn om, at ideologi er noget "bras", end partiet - og især Jens Rohde - hidtil offentligt har givet udtryk for.

Men hvis et flertal i Folketinget vil ligestille homoseksuelle med enlige og heteroseksuelle i spørgsmålet om adoption, så håber jeg, at flertallet vil overveje følgende forhold:

- Adoptivbørn skal leve med, at de er blevet forladt af deres biologiske forældre, og udenlandske adoptivbørn skal leve med omgivelsernes spørgsmål om, hvorfor de ser anderledes ud end forældrene. Begge dele kan være ret tunge byrder. Er det godt for børnene, at de oven i det skal leve med en masse spørgsmål til forældrenes seksuelle orientering?

- Hidtil har barnets tarv været afgørende i alle adoptionsspørgsmål. Forslaget om homoseksuel adoption flytter fokus fra adoptivbørnenes behov og rettigheder til adoptivforældres rettigheder. Det må få vidtgående konsekvenser i forhold til, hvem man i fremtiden vælger at godkende til adoption?

- Et flertal i Folketinget har vedtaget, at lesbiske ikke må tilbydes IVF-behandling. Vil man fastholde den lovgivning, samtidig med at man tilbyder homoseksuelle at adoptere?

Venstres retspolitiske ordfører, Irene Simonsen, siger, at hun ikke kan finde et eneste sagligt argument for, at homoseksuelle ikke må adoptere. Jeg beklager, hvis ovenstående spørgsmål er usaglige, men håber at Venstre og andre vil skænke dem en tanke alligevel.

Ole Felsby

Frederiksberg