Læserindlæg: Debat på forkert grundlag

Jeg synes at denne debat ofte føres på et helt forkert grundlag. International adoption er en god og rigtig løsning for alle parter, men man må og skal ikke ignorere at der kan være særlige problemer forbundet med adoption.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det at miste sin biologiske familie vil altid være et svigt som afhængigt af det enkelte barns baggrund og styrke giver sig udtryk i at adoptivbarnet kan være særligt sårbart på det ene eller andet område. Det er også givet at genetisk arv betyder noget og kan være årsag til konflikter i adoptivfamilien. Udenlandske adoptivbørn er altid meget synlige og derfor potentielt udsat for drillerier og racisme. Det handler kort og godt alene om barnets tarv og intet som helst andet. Det handler i hvert fald ikke om homoseksuelle er gode eller dårlige forældre.

Vigtigst af alt bør diskussionen om adoption ikke styres af at grupper i befolkningen føler sig forfulgt og diskrimineret. Det er ikke op til adoptionslovgivningen at løse diskriminationsproblemer i forhold til bøsser og lesbiske. Diskussionen bør hæves til et andet niveau og generelt handle om samfundets syn på bl.a. bøsser og lesbiske.

Nogle mener at man kan komme udenom problemet med afgiverlandenes modvilje ved at forbeholde de indenlandske (danske børn) til de homoseksuelle. Men måden at håndtere indenlandske adoptioner på gør, at man her må spørge sig selv om man tror at danske mødre der afgiver deres barn til indenlandsk adoption vil acceptere, at barnet placeres i en homoseksuel familie? Vi skylder også at tage et stort hensyn til den biologiske moder og hendes/familiens forventninger om barnets opvækst. Lad os få en god debat om vores moralbegreber før vi - af hensyn til barnets tarv - godkender homoseksuelle til adoption.

Venlig hilsen

Michael Paaske

Landsformand

Adoption og Samfund