Lærere klar til kamp under lockout

Demonstrationer, happenings og faglige møder. Skolelærere over hele landet har et stramt protest-program foran sig for at vise deres modstand mod KLs lockout.

Elever og lærere skal holde sig væk fra skolen den kommende tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver ikke noget med at sove længe for skolelærerne, nu hvor de alligevel er lockoutet og ikke kan komme på arbejde. Over hele landet har de nemlig arrangeret demonstrationer, happenings og faglige møder fra tirsdag.

I Aarhus møder lærerne symbolsk op foran deres skole for at uddele flyers til forældrene, fortæller formand for Århus Lærerforening, Søren Aakjær, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Vi vil gøre opmærksom på vores holdninger over for de forældre, der kommer og afleverer deres børn. Senere holder vi faglige møder lokalt og om eftermiddagen samles alle medlemmer,« siger han.

Onsdag går turen til Rådhusparken, hvor lærerne vil demonstrere, inden de entrerer byrådsmødet for at overvære spørgsmålet om lockouten, som Enhedslisten har sat på dagsordenen.

»Byrådet har jo en del af ansvaret, fordi de har afgivet mandat til KL. Borgmesteren i Aarhus sidder i KLs bestyrelse og har stemt for, at man skal køre linjen med lockout,« siger Søren Aakjær, der også er med til at arrangere happenings i lokale butikscentre og andre aktiviteter sammen med byens godt 2.000 berørte kolleger, så længe lockouten varer.

I Odense arrangerer lærerkredsen historiske byvandringer, fisketure og gadekunst for at vise, at lærerne gerne vil have lov til at undervise, fortæller kredsformanden, Anne-Mette Kæseler Jensen, til pol.dk.

»Jeg oplever enorm opbakning til det, lærerkredsen har sat i værk. Men der er selvfølgelig stor utilfredshed med, at vi er havnet i den her situation, hvor vi sidder med følelsen af, at facit er skrevet af regeringen og KL på forhånd«, siger hun.

Også de aalborgensiske lærere har planer om at protestere, mens de er lockoutet. Det sker ifølge pol.dk med en række demonstrationer, hvor der vil være underholdning, musik og taler.

»Nogle skoler har fået lov til at bruge købmandens skilte til at fortælle forældrene om, hvad der kommer til at ske i deres nærområde. Andre har oprettet en Facebook-side, og nogle har sendt mail ud til forældrene for at gøre opmærksom på, hvis der kommer undervisningslignende tilbud,« fortæller kredsformand Dorthe Kamp til pol.dk.