Lærere frygter ny karakterskala

Folkeskolelærere frygter, at usikkerhed om nyt system vil gå ud over undervisningen.

Der er ikke afsat penge til efteruddannelse i den nye karakterskala. Lærerne frygter, at det går ud over undervisningen, skriver morgenavisen 24timer.

Undervisningsministeriet har ikke afsat penge til efteruddannelse i den nye skala, men nøjes med at holde en række informationsmøder for lærerne.

Og det er helt utilstrækkeligt, mener Danmarks Lærerforening.

»Vi ved, at der har været massive problemer med den nye karakterskala i gymnasiet. Derfor bør der være grundig efteruddannelse af folkeskolelærerne, før man ændrer på noget så grundlæggende som karaktererne. Det er ikke klaret med informationsmøder, for det er de unges fremtid, der er på spil,« siger formand for pædagogisk udvalg, Tina Taarsted til morgenavisen 24timer.

Fra næste skoleår skifter lærerne karakteren 13 ud med 12, så det er nu, der skal ske noget, hvis de skal klædes på til den nye karakterskala.

Følger der ikke flere penge med til efteruddannelse, forudser formand for Skoleledernes Fællessrepræsentation, Erik Lorenzen, at det generelt kommer til at gå ud over det faglige niveau i folkeskolen.

»Det bliver et kæmpe arbejde at implementere den nye skala, så der bør følge penge med. Ellers må vi nedprioritere andre områder, og så kan det ende med at gå ud over efteruddannelsen i forhold til for eksempel fysik, kemi eller andre fag. Og i sidste ende går det ud over det faglige niveua,« fortæller han til 24timer.

Erik Lorenzen sporer også en stigende usikkerhed hos lærerne, fordi folkeskolen i øjeblikket gennemgår store forandringer med krav om større skriftlighed, flere prøver og andre større initiativer.

Derfor ser Danmarks Lærerforening også helst, at man i stedet for informationsmøder får efteruddannelse, hvor lærerne rent praktisk får lov til at arbejde med karakterne.

»Du lærer jo ikke at give karakterer ved at sidde til et møde. Lærerne skal prøve at give karaktererne, så de kan få at vide, om de gør det rigtigt eller forkert, inden de skal vurdere eleverne,« siger Tina Taarsted til morgenavisen 24timer.Kilde: 24timer