Lærer sigtet for at filme 82 afklædte piger

82 nuværende eller tidligere elever på nordjysk skole er blevet optaget, mens de klædte om i forbindelse med idrætstimer. Tidligere ansat er sigtet i sagen.

Kommunaldirektør betegner sag om optagelser i omklædningsrum på skole som rystende. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Væbnet med en spionkuglepen menes en 36-årig skolelærer gennem en årrække at have optaget elever i et omklædningsrum på Karensmindeskolen i Støvring i Nordjylland.

Manden, der ikke længere er ansat på stedet, er sigtet for blufærdighedskrænkelse og for at have optaget eleverne uden deres viden, oplyser Nordjyllands Politi.

Politiet har efterforsket sagen i fire måneder. I alt er den 36-årige mand sigtet for 27 forhold af blufærdighedskrænkelse og 28 ulovlige optagelser.

De mange film er blevet optaget i et omklædningsrum på skolen fra skoleåret 2013/2014 og frem til anholdelsen af manden 22. februar i år.

Politiet kom på sporet af mandens ulovlige optagelser, da skolen 4. februar anmeldte, at der var blevet fundet en rygsæk i omklædningsrummet. I tasken var der overvågningsudstyr.

»Det er en af pigerne, som er ved at klæde om, der bliver opmærksom på, at der sidder et lille kamera i tasken. Det bliver indleveret til inspektøren, som anmelder det til politiet«, siger den ansvarlige for efterforskningen, vicepolitiinspektør Frank Olsen.

»Kameraet sidder i en kuglepen. Tasken har hængt forskellige steder i rummet, så der er optaget fra forskellige vinkler. Den har også været pillet ned for så at blive sat op igen.«

Pigerne er blevet filmet, mens de klæder om før og efter idrætstimer. Nogle af dem er optaget nøgne, mens andre har haft lidt tøj på.

Der er ikke fundet nogen tegn på, at optagelserne skulle være blevet delt.

Politiet har identificeret 82 forurettede elever. Alle er piger. Der er tale om både nuværende og tidligere elever.

Vibeke Lei Stoustrup, direktør i Rebild Kommune, hvor skolen ligger, betegner sagen som "rystende".

»Jeg kan ikke beklage nok over for de piger, som er filmet uden deres vidende.«

Hun fortæller, at sagen har givet skolen anledning til at være ekstra opmærksom.

»Helt konkret er det nu fast kutyme alle steder, at omklædningsrum hver dag ryddes for alle glemte og efterladte effekter. Og så er det klart, at der er en øget opmærksom fra både medarbejdere og elever.«

/ritzau/