Lækkede CPR-lister er tilintetgjort

Listerne med 900.000 danskeres CPR-numre er blevet destrueret, oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet. 15 virksomheder havde downloadet listerne.

ARKIVFOTO 2014 af det gule og det blå sygesikringskort. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 900.000 danskere på den såkaldte Robinsonliste kan ånde lettet op. Ifølge CPR-kontoret under Økonomi- og Indenrigsminsteriet har man fået bekræftet, at alle udgaver af listen med CPR-numre er blevet destrueret.

15 virksomheder nåede at downloade listen, da den onsdag eftermiddag ved en fejl blev lagt ud på CPR-kontorets hjemmeside med CPR-numre. Kontoret har været i kontakt med virksomhederne, der alle har erklæret, at deres filer med listen er blevet destrueret.

»Jeg er tilfreds med, at vi nu kan konstatere, at CPR-kontoret har modtaget besked fra alle, der har hentet den fejlbehæftede liste, om at de downloadede lister er destrueret. Det er en vigtig del i oprydningen efter sikkerhedshændelsen,« siger CPR-kontorets chef, Carsten Grage, i en pressemeddelelse.

Robinsonlisten indeholder navne og adresser på de personer, der ikke ønsker at modtage reklamer i postkassen. På grund af en fejl hos IT-leverandøren CSC blev den lagt på nettet med CPR-numre, og der gik en lille time, før den blev fjernet igen.

Fejlen har skabt heftig debat om CPR-systemet og risikoen for identitetstyveri ved brug af CPR-numre som identifikation og legitimation.