Lækage-sag koster DR-journalist jobbet

Opdateret kl. 16:20: Den DR-medarbejder, der stod bag omstridt lydoptagelse i lækagesagen om udsendelsen af jægersoldater i 2007, stopper.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Optagelsen af en lydfil, som er blevet brugt i lækagesagen om Jægerkorpset, har kostet en journalist på DR sit job.

- Vi har haft en dialog med den pågældende medarbejder, og vi er enige om, at en fratrædelse er den eneste rigtige løsning denne situations alvor taget i betragtning, siger DR's generaldirektør Kenneth Plummer.

Ifølge Kenneth Plummer, har medarbejderen handlet på en måde, der er uforenelig med stationens beskyttelse af sine kilder samt de etiske retningslinjer om blandt andet videregivelse af fortrolige oplysninger til tredje part. DR har siden krævet lydoptagelsen tilbageleveret fra journalisten og filminstruktøren Christoffer Guldbrandsen, som fik optagelsen udleveret.

Lydoptagelse afleveret til DR

Medarbejderen, der allerede i dag har forladt DR, fratræder efter aftale mellem DR og Dansk Journalistforbund.

- Medlemmet har ligeledes i dag afleveret en lydfil til DR. Det er sket under protest, idet han opfatter samtalen på filen som en privat samtale, siger Jette Kayerød Christensen, advokat i Dansk Journalistforbund.

Hverken DR-medarbejderen eller Dansk Journalistforbund ønsker at kommentere fratrædelsesaftalen yderligere.

Den kontroversielle lydfil, som er kernen i sagen, er ifølge DR den samme,som Christoffer Guldbrandsen også hævder at være i besiddelse af. Ifølge ham beviser den, at forsvarsminister Søren Gades spindoktor, Jacob Winther i 2007 lækkede til TV2, at jægerkorpset skulle sendes til Irak på hemmelig mission.