Lægevagter kan tjene 30.000 på én vagt

Lægevagterne i Region Midtjylland kan tjene over 30.000 kroner på en enkelt vagt, viser aktindsigt. De høje honorarer splitter regionens politikere.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er vist det, man kalder en fed hyre, som lægevagterne i Region Midtjylland kan sætte ind på kontoen efter bare en enkelt vagt.

En læge kan nemlig tjene helt op til 32.000 kroner efter en vagt ved telefonen, viser en aktindsigt ifølge TV 2 Østjylland.

Søren Svenningsen, der er praktiserende læge og formand for Lægevagtudvalget i regionen, forklarer, at det sker, fordi lønnen stiger i takt med travlheden på vagten.

»Vi får ikke nogen fast løn - vi honoreres efter aktiviteten. Det vil sige, at er der rigtig travlt på en vagt, så tjener man et forholdsvis højt beløb, og er der lav aktivitet, så tjener man et mindre beløb,« siger han til TV 2 Østjylland.

Spørgsmålet om de høje honorarer splitter regionens hospitalsudvalg. Mens formand Anders Kühnau (S) ikke mener, at honorarer i den størrelsesorden kan »forsvares«, kalder næstformand Anne V. Kristensen (V) det »fint nok«.

»Prisen er lige meget, hvis de overholder de takster, vi har aftalt, og vi får behandlet patienter for pengene. Så er det jo sådan set det, vi har bedt dem om at gøre,« siger hun til TV 2 Østjylland.

I gennemsnit er udgiften til vagtlægerne i Region Midtjylland 108 kroner, hver gang telefonen ringer.