Lægerne skal være lettere at forstå

Århusiansk forskere får millionstøtte til at forbedre kommunikationen mellem læger og patienter i form af en "dynamisk ordbog" på nettet.

Et stort forskningsprojekt ved Handelshøjskolen, Aarhus Universitet har fået næsten syv mio. kr. fra Videnskabsministeriet til bedre kommunikation mellem sundhedsvæsen og patienter.

For en dødssyg kræftpatient er det f.eks. vigtigt at vide, at når lægerne starter palliativ behandling, er det ikke er ny livsforlængende behandling, men bare lindring af hans smerter den sidste tid.

Projektet skal samle fælles sundhedsfaglige begreber i fælles databaser, som blandt andet læger og sygeplejersker kan få adgang til. Databaserne kan rumme alt fra medicinske fagord og almindelige ord til vejledning i, hvordan man skriver sundhedsfaglige tekster.

Leder af projekt VidNet er professor Morten Pilegaard. Han håber, det vil hjælpe sundhedspersonalet til at tale et "fælles sprog". Både til gavn for patienterne, men også så de mange forskellige fagfolk får nemmere ved at forstå hinanden.

/ritzau/