Lægerne: John overvurderer sig selv

John Knudsen blev for fem år siden dømt for særdeles grov voldtægt, der var tæt på at koste kvinden livet. Retslægerådet kalder ham livsfarlig og anbefaler forvaring for drabet på Kirsten Bay Andersen.

John Knudsen og Kirsten Bay Andersen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Andendagen i retssagen mod John Knudsen blev afsluttet med en gennemgang af John Knudsens personlige forhold.

I retten fortalte statsadvokaten, hvordan den 45-årige John Knudsen tidligere er dømt for en særdeles grov voldtægt i Nordborg for fem år siden. Voldtægten var tæt på at koste kvinden livet, og John Knudsen blev efterfølgende idømt halvandet års fængsel, skriver bt.dk.

Læs også: »Det så mærkeligt ud«

Ifølge en mentalundersøgelsen fra Retslægerådet har John Knudsen, der er far til to sønner fra et tidligere ægteskab, i perioder haft problemer med for meget alkohol.

Seks-otte elskerinder ad gangen

Ifølge rådet har John Knudsen altid haft et specielt forhold til sex. I en årrække har han således haft mindst seks-otte elskerinder ad gangen. Kvinderne kom og besøgte ham på hans båd, hvor John Knudsen var meget optaget af at dyrke hårdhændet sex.

Samlet er det Retslægerådets vurdering, at John Knudsen er normalt begavet og egnet til straf. Han er selvcentreret og selvovervurderende, ligesom han er ude af stand til at indleve sig i andre menneskers følelser og færden, men sindssyg eller på anden måde psykisk syg er han ikke.

Læs også: Serverede rødvin før han kvalte Kirsten

Retslægerådet skriver videre, at de mener, at John Knudsen er så farlig for andres liv, at det anbefales, at han idømmes en forvaringsdom.

Statsadvokat afslørede dog ved dagens retsmøde, at han ikke vil kræve en forvaringsdom. Hans begrundelse er, at John Knudsen må forventes at blive idømt så lang en frihedsstraf, så der ikke er grund til at idømme ham forvaring.

Sagen genoptages i morgen onsdag klokken 09.00.