Læger vil sende morder hjem

Angiveligt anbefaler lægerne på det psykiatriske hospital Sct. Hans, at dobbeltmorderen Naum Conevski sendes hjem til Makedonien efter 28 år bag tremmer.

Naum Conevski, der i 1984 myrdede to drenge på Amager, ser ud til at blive udvist til sit hjemland, Makedonien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mini Wolff
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

28 år efter han myrdede to drenge på Amager, står 62-årige Naum Conevski nu til at blive genforenet med sin familie i Makedonien. Ifølge Ekstra Bladet anbefaler lægerne på Sct. Hans’ retspsykiatriske afdeling, at Conevski overføres til et psykiatrisk hospital i hjemlandet.

Justitsministeriet har flere gange tidligere afvist at udvise den dobbelte drabsmand, fordi det vurderes, at han er farlig for flere personer, der var involveret i retssagen imod ham. Men nu skulle ministeriet ifølge Ekstra Bladets oplysninger være indstillet på at følge lægernes anbefaling.

En delegation af danske eksperter har været i Makedonien for at inspicere det psykiatriske hospital og bedømmer på den baggrund, at det er forsvarligt at sende Naum Conevski hjem. Også rigsadvokaten støtter udvisningen.

Kun Københavns Politi går imod planerne om at udvise Conevski med den begrundelse, at han stadig ikke erkender sine forbrydelser, og at han fortsat ønsker hævn over syv navngivne personer på sin personlige dødsliste.

Naum Conevski arbejdede som taxachauffør, da han i maj 1984 myrdede to teenagedrenge, der sov i telt på det grønne område Femøren på Amager. De to drenge blev dræbt med nakkeskud, mens en tredje dreng formåede at slippe væk. Han kunne efterfølgende vidne mod Conevski, der blev idømt fængsel på livstid.

Efter tre år i fængsel blev han erklæret sindssyg og overført til den sikrede anstalt i Nykøbing Sjælland. De seneste 14 år har han været indlagt på den lukkede afdeling på Sct. Hans i Roskilde.

Naum Conevski har flere gange søgt om at blive sendt til Makedonien, hvor hans mor samt hans kone og tre voksne børn bor.