Læger skal dokumentere kvinders jomfruelighed

Flere læger bliver opsøgt af muslimske kvinder, der forud for bryllupsnatten skal kunne dokumentere deres jomfruelighed. Overlæge fortæller, hvordan hun skriver erklæringer.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere gange er overlæge Charlotte Wilken-Jensen fra gynækologisk afdeling på Hvidovre Hospital blevet opsøgt af muslimske kvinder, der på tærsklen til ægteskab har brug for at kunne overbevise familie og svigerfamilie om, at de aldrig har dyrket sex.

Derfor beder kvinderne om et lægeligt dokument, der kan overbevise omgivelserne om, at jomfruhinden er intakt. Det fortæller overlægen til Radio24syv.

»De fortæller typisk, at det er deres svigermor, som har forlangt, at de skal have sådan et dokument, for at de kan blive gift med den mand, der er udset til dem,« siger Charlotte Wilken-Jensen.

Hun understreger, at det er en myte, at man altid kan se på kvindens jomfruhinde, hvorvidt hun har haft sex.

»Nogle gange når vi dertil, at de simpelthen er så desperate, at vi skriver en erklæring. Personligt vil jeg ende med at skrive den erklæring velvidende, at jeg i virkeligheden ikke har kunnet se det (om de har haft sex, red.) Når de for at komme videre i deres liv har brug for, at den (jomfruhinden, red.) ser helt normal ud, så skriver jeg det,« siger Charlotte Wilken-Jensen til Radio24syv og tilføjer, at hun har skrevet sådan en erklæring tre-fire gange i sin karriere.

»Jeg skriver noget i retning af, at jeg dags dato har undersøgt den pågældende kvinde og fundet, at hendes mødom så helt normal ud,« siger hun.

Radio24syv har talt med i alt ti læger, der fortæller tilsvarende historier om at blive opsøgt af muslimske kvinder.