Læger: Bekymrende at flere børn og unge tager sovepiller

Antallet af børn og unge, der tager sovepiller, er fordoblet på fem år. Pillerne er beregnet til ældre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Det er bekymrende, at stadig flere børn og unge tager sovepiller, som kun er godkendt til ældre mennesker.

Det siger Christian Freitag, der er formand for Praktiserende Lægers Organisation, efter at det er kommet frem i Berlingske, at brugen af sovemidler med stoffet melatonin blandt danskere under 25 er fordoblet på fem år.

 

- Når vi ser en kraftig stigning i medicinforbruget, skal vi altid spørge os selv, hvad det er i vores samfund, som gør, at vi bruger mere medicin. For det er tankevækkende, siger formanden.

I Berlingske bliver de praktiserende læger kritiseret for at udskrive medicinen uden at have nok viden på området og uden at forsøge at komme søvnproblemerne til livs på anden måde. Det er dog ikke undersøgt, hvem der tager beslutningen om at udskrive sovepiller.

Christian Freitag fortæller, at han har svært ved at forestille sig, at praktiserende læger ordinerer medicinen, medmindre de har efteruddannet sig i for eksempel adhd. Det er nemlig oftest psykiatere, der har den nødvendige ekspertise.

- Når ellers det sker, er det formentlig, fordi der ikke findes børnepsykiatere i området, siger formanden, som påpeger, at der blandt andet i Nordjylland stor mangel på psykiatere.

/ritzau/