Lægen bad Regina tage en Panodil - få timer senere var hun død

En 36-årig kvinde døde af en blodprop kort efter et opkald til lægevagten, der havde anbefalet hende at tage en Panodil. Nu skal Patientombuddet se på sagen.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natten til torsdag 27. marts døde den 36-årige Regina Holmegaard fra Glamsbjerg af en blodprop, efter hun en time tidligere havde ringet til lægevagten og fortalt om sine symptomer. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Patientombuddet, der behandler klager over behandling i det danske sundhedsvæsen, skal nu vurdere, om der er grund til at udtale kritik af vagtlægens arbejde.

Regina Holmegaards kæreste har nemlig oprettet en klagesag, efter vagtlægen ifølge avisen anbefalede hende at tage en Panodil.

Få timer senere fandt Regina Holmegaards kæreste hende død på badeværelsesgulvet.

Ifølge obduktionsrapporten, som Fyens Stiftstidende har fået adgang til, døde Regina Holmegaard af en blodprop i hjertet.

Vagtchef for lægevagten i Region Syddanmark Ole Holm-Thomsen siger til Fyens Stiftstidende, at hvis en vagtlæge ikke spørger nok ind til brystsmerter, familiebaggrund og vægt, så har vedkommende fejlet.

»Jeg har kommunikeret med kvindens kæreste, og han har oprettet en klagesag. Havde han ikke gjort det, havde vi selv taget sagen videre,« siger Ole Holm-Thomsen desuden til tv2.dk.