Lægefejl slog spædbarn ihjel

Grove lægefejl kostede to dage gammel baby livet - kvinden kan ikke få flere børn. Erstatning på 1,7 millioner kroner.

Et kinesisk ægtepar, der for tre år siden mistede deres nyfødte barn på fødegangen på sygehuset i Svendborg, får nu en erstatning på 1,7 millioner kroner.Det skriver Fyns Amts Avis i dag.

Patientforsikringen konstaterer direkte, at grove lægefejl kostede den kun to dage gamle dreng livet. Fejlene er også skyld i, at kvinden ikke kan få flere børn.

Myndighederne fastslår således, at kvinden helt unødigt mistede sin livmoder. Kvinden er i dag psykisk syg - en direkte følge af den traumatiske fødsel på det fynske sygehus.

Det var ifølge Patientforsikringen flere lægelige fejl under fødslen på Svendborg Sygehus, som var skyld i, at ægteparret Wuzi Lui og Bie Ceo i april 2004 mistede deres kun to dage gamle søn.

Lægerne ventede, som det beskrives i afgørelsen, »alt, alt for længe« med at gennemføre et akut kejsersnit. Det fremgår også direkte, at barnet ville have overlevet, hvis lægerne havde gjort, som de skulle.Patientmyndighederne har desuden vurderet, at Bie Ceos psyskiske tilstand som følge af fejlbehandlingen og sønnens død har udviklet sig til en kronisk psykose.

Ægteparrets advokat, Claus Olsen fra Advokathuset i Svendborg, oplyser til Fyns Amts Avis, at ægteparret ikke selv ønsker at kommentere afslutningen på den tragiske sag.

Ifølge Claus Olsen ønsker Wuzi Lui og Bie Ceo at lægge sagen - og Svendborg - bag sig og komme videre i deres liv.

Ægteparret flytter nu til København, hvor de vurderer, at der er bedre muligheder for Bie Ceo, som er i behandling døgnet rundt.

Administrerende overlæge Peter Jest fra Sygehus Fyn Svendborg er på ferie og kan derfor ikke kommentere sagen. Det har ikke været muligt at træffe chefsygeplejerske Judith Mølgaard for en kommentar.

Den læge, som begik de alvorlige fejl på fødegangen, blev umiddelbart efter sygemeldt. Samtidig fastslog sygehuset ifølge Fyns Amts Avis, at lægen aldrig ville kunne vende tilbage til det fynske sygehusvæsen.

Kilde: Fyns Amts Avis