Lægefejl slog spædbarn ihjel

Grove lægefejl resulterer nu i, at et kinesisk ægtepar får en erstatning på 1,7 millioner kroner, efter de mistede deres spædbarn.

Et kinesisk ægtepar, der for tre år siden mistede deres nyfødte barn på fødegangen på sygehuset i Svendborg, får nu en erstatning på 1,7 millioner kroner. Det skriver Fyns Amts Avis fredag.

Patientforsikringen konstaterer direkte, at grove lægefejl kostede den kun to dage gamle dreng livet. Fejlene er også skyld i, at kvinden ikke kan få flere børn. Myndighederne fastslår således, at kvinden helt unødigt mistede sin livmoder. Kvinden er i dag psykisk syg - en direkte følge af den traumatiske fødsel på det fynske sygehus.

Det var ifølge Patientforsikringen flere lægelige fejl under fødslen på Svendborg Sygehus, som var skyld i, at ægteparret i april 2004 mistede deres kun to dage gamle søn. Lægerne ventede, som det beskrives i afgørelsen, "alt, alt for længe" med at gennemføre et akut kejsersnit. Det fremgår også direkte, at barnet ville have overlevet, hvis lægerne havde gjort, som de skulle.

/ritzau/