Læge bød indenfor i prægtigt hjem med kunst og designermøbler – nu er han anklaget for omfattende millionsvindel gennem et årti

En narkoselæge har ifølge tre regioner i årevis bedrevet svindel, der i alt er løbet op i 7,5 millioner. Svindlen er sket ved at overfakturere regionerne for opgaver.

I 2015 inviterede læge Stig Dahm Berlingske indenfor i sit prægtige, nyindrettede hjem. Fem år før begyndte han ifølge tre regioner på omfattende millionsvindel, der fortsatte helt frem til 2019. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge tre regioner har læge Stig Dahm gennem ni år bevidst og systematisk svindlet ved konsekvent at overfakturere regionerne. Det skriver TV 2.

Der er tale om svindel for i alt 7,5 millioner over en periode fra 2010-2019 ifølge de tre regioner. Sagen er ifølge Kent Kristensen, lektor i sundhedsjura ved Syddansk Universitet, den største af sin slags i Danmark.

»Det er den største enkeltstående sag, vi har haft omkring uberettiget honorering,« siger Kent Kristensen til TV 2. Lægen har flere gange afvist over for TV 2 at forholde sig til anklagerne.

I 2015, fem år efter svindlen ifølge regionerne begyndte, kunne Berlingske invitere læserne indenfor i læge Stig Dahm og hans hustrus hjem i en boligreportage.

Parret var blevet trætte af deres forhenværende arkitekttegnede hjem i Hornbæk, og var derfor flyttet til en landejendom i Dronningmølle.

Det flotte hjem bød blandt andet på designermøbler, kunst, klaver, et snedkerfremstillet egetræsbord til 30.000 kroner og et speciallavet køkken.

»Stuen er åben til kip med stort vindue mod øst. Sofabordet er udført af en smed efter Vibeke Dahms udkast, og chaiselongen er fra Eilersen. Kunstværket med vandfarve på papir er af en ukendt, finsk kunstner og fra cirka 1980. De antikke, vandgrønne skodder er franske.« Sådan kunne man i 2015 læse om Stig Dahms bolig, da han inviterede Berlingske indenfor. Fold sammen
Læs mere