Ladt pistol i København giver fængsling af 28-årig

Politiet har skaffet bedre beviser i sag om halvautomatisk pistol, som blev fundet i buskads.

I retsmødet nægtede den sigtede sig skyldig og ønskede i øvrigt ikke at besvare spørgsmål. Det endte med, at dommeren besluttede at opretholde anholdelsen i tre døgn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godt to en halv måned efter fundet af en ladt pistol i København er en mistænkt lørdag blevet varetægtsfængslet i sagen.

I et buskads fandt politiet den halvautomatiske pistol med et isat magasin om eftermiddagen 29. juni.

Tidligere i denne uge blev en 28-årig mand så anholdt og sigtet i sagen, men i et grundlovsforhør onsdag mente en dommer i Københavns Byret, at mistanken ikke var stærk nok til varetægtsfængsling.

I retsmødet nægtede den sigtede sig skyldig og ønskede i øvrigt ikke at besvare spørgsmål. Det endte med, at dommeren besluttede at opretholde anholdelsen i tre døgn.

I de seneste dage har politiet tilsyneladende skaffet nye belastende oplysninger om den 28-årige. I hvert fald har byretten i et nyt retsmøde lørdag besluttet at varetægtsfængsle ham frem til 9. oktober.

Hvis manden senere tiltales og findes skyldig, står han til en straf på mindst to års fængsel. Det er nemlig minimumsstraffen for at besidde skydevåben på offentligt sted.