Lån til populære biler er billigst i banken

Et lån til en Volkswagen Up eller en Peugeot 208 er oftest billigst i banken. Lån til en Toyota Aygo er derimod billigst hos forhandleren.

Arkivfoto: En Volkswagen Up er på samlebåndet og snart klar til at indtage markedet, hvor den i Danmark er lettere at låne penge til i banken end det er at låne til andre og mindre populære biler. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAY NIETFELD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Hvis du som mange andre danskere har et godt øje til en Volkswagen Up eller en Peugeot 208, kan det ofte betale sig at låne penge til bilen i banken.

Det viser en ny prissammenligning, som den uafhængige prisportal Mybanker.dk har lavet.

- De fleste vil få et billigere tilbud i banken på en VW Up og en Peugeot 208 end hos forhandleren. Det gælder både, hvis man betaler af over otte år eller fire år, siger Peter Jensen, kommunikationschef i Mybanker.dk.

Volkswagen Up og Peugeot 208 er de to mest solgte biler i 2015. For begge biler gælder det, at den samlede ÅOP (årlige omkostninger i procent, red.) efter skat er mindre på et gennemsnitligt lån i banken end hos forhandleren.

Mybankers priseksempel tager udgangspunkt i en Volkswagen Up, som koster 105.495 kroner og har en udbetaling på 21.875 kroner.

Hvis du låner resten af pengene i banken og betaler af over otte år, vil en gennemsnitlig låner betale en samlet pris på 114.167 kroner for låneafdrag, renter, gebyrer og etableringsomkostninger. ÅOP efter skat er 5,66 procent.

Det er billigere end hos forhandleren, hvor du skal betale en samlet pris for bil og lån på 113.607 kroner. ÅOP efter skat er 6,42 procent.

En Peugeot 208, som koster 149.990 kroner med en udbetaling på 30.774 kroner, er også billigere at finansiere i banken.

Her er den samlede pris for bil og lån 158.611 kroner over otte år med en ÅOP efter skat på 5,31 procent. Hos forhandleren er den samlede pris 157.522 kroner med en ÅOP på 5,75 procent.

Hvis du derimod har øje på den tredje mest solgte bil i 2015, en Toyota Aygo, er den ifølge prissammenligningen oftest billigst at finansiere hos forhandleren.

En femdørs Toyota Aygo koster i priseksemplet 102.695 kroner med en udbetaling på 21.295 kroner.

Hvis du låner over otte år hos forhandleren, skal du betale en samlet pris på 101.000 kroner for bil og lån. ÅOP efter skat er 3,88 procent.

Til sammenligning skal du for et gennemsnitligt lån i banken betale 111.354 kroner med en ÅOP efter skat på 5,71 procent.

Når man sammenligner billån er det generelt vigtigt at hæfte sig ved, om ÅOP'en er før eller efter skat, siger Morten Bruun Pedersen, seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk.

- Der er ofte store etableringsomkostninger forbundet med billån, og de er ikke fradragsberettiget på samme måde som andre udgifter på et lån. Derfor skal man kigge efter ÅOP'en efter skat, siger han.

Morten Bruun Pedersen tilføjer, at mange forbrugere har held med at forhandle etableringsomkostningerne på billån ned.

Fakta om Mybankers prissammenligning:

- Prisen på lånet hos Toyota, Volkswagen og Peugeot er beregnet ved hjælp af forhandlernes egne prisberegnere

- Prisen på et gennemsnitligt banklån er beregnet ud fra +1.500 tilbud på renter, som danskerne blev tilbudt sidste år.

De data stammer fra Mybankers 'skift bank-tjeneste'.

Kilde: Mybanker

/ritzau/FOKUS