LA Ungdom får ny formand efter intern sag om overgreb i organisationen

Carl Andersen tabte formandsvalg ved Liberal Alliances Ungdoms landsmøde, efter at sag om overgreb kom frem.

Den tidligere formand for LAU Rasmus Brygger opfordrede på landsmødet ledelsen i LAU til at gå af. (Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Signe Bøgevald Hansen er valgt som landsformand for Liberal Alliances Ungdom (LAU).

Det blev et faktum lørdag, da hun vandt en afstemning over den siddende formand, Carl Andersen.

Det skete på LAUs landsmøde i Høje-Taastrup.

20-årige Signe Bøgevald Hansen, der selv bekræfter nyheden på Twitter, har hidtil været politisk formand og medlem af forretningsudvalget i LAU.

Landsmødet bliver afholdt i skyggen af de anklager om seksuelle overgreb, som kom frem i Dagbladet Information fredag aften.

I mediet blev der beskrevet anklager om voldtægt, overgreb og krænkende kommentarer mod i alt syv piger og kvinder i Liberal Alliances Ungdom.

Overgrebene skulle i henhold til deres vidnesbyrd være begået af i alt fire mænd, hvoraf nogle fortsat har deres gang i den politiske ungdomsorganisation.

Sagerne bliver efterforsket af politiet.

Carl Andersen, der sidste år blev valgt som formand, har sagt til Information, at han kun havde kendskab til en enkelt sag fra juni sidste år, som blev behandlet i LAU's forretningsudvalg.

Det er den tidligere formand for LAU Rasmus Brygger, der har indsamlet vidnesbyrdene fra pigerne og kvinderne.

Han gik lørdag på talerstolen til landsmødet med en klar opfordring til ledelsen. Talen i sin fulde længde lagde han senere ud på sin Facebook-profil.

»Jeg havde oprindeligt tænkt mig afslutningsvis at stille spørgsmål til, hvordan I i ledelsen har håndteret de her sager, men jeg synes, pigernes egne fortællinger siger alt.«

»I stedet vil jeg klart og utvetydigt opfordre samtlige medlemmer af den nuværende ledelse til at kontakte politiet hurtigst muligt og fortælle dem, hvad I ved.«

»Og i samme ombæring vil jeg opfordre alle i ledelsen til at trække sig fra deres poster.«

»Det er ikke nok, at I fortæller om denne sag otte måneder efter. Det øjeblik, I har kendt til sagerne og ikke reageret, har I svigtet,« sagde Rasmus Brygger blandt andet i talen.

Opdateret: 18.41: Rubrik og billede på denne artikel er ændret, da den tidligere version var for upræcis og gav et forkert indtryk af sammenhængen mellem sagerne om overgreb og formandsskiftet. Berlingske beklager.