Kvinder viste bryster i protest

Inspireret af et svensk feministnetværk smed nogle danske kvinder onsdag bikinitoppen for at bade topløs. I sagens hellige navn.

Kvindernes bryst-stunt blev et rigtigt medie-stunt. Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De lod vente på sig. Lederen af svømmehallen truede med Joe Cockers » You Can Leave Your Hat On«, men så kom de. De bare bryster. Eller pigerne. Eller hvad man nu tænker om otte-ti topløse kvinder, der har kaldt verdenspressen i DGI Byen’s vandkulturhus for at vise deres bryster frem.

- Det gør vi, fordi der er gået for meget porno i kvindebrysterne. Vi vil selv bestemme, hvornår vores bryster forbindes med sex eller som en del af kroppen, siger Astrid Vang Hansen, der smed bikinitoppen og svømmede og svømmede. For sagen.

Tænk på 60'erne
- I reklamerne bliver man mødt af bryster i en bestemt størrelse presset op af bh’er. Tænk på 1960’erne og 1970’erne, hvor det var naturligt at være nøgen, siger hun.

Skal vi så til at brænde bh’erne?

- Det har jeg ikke tænkt på, men det vil jeg da overveje, siger Astrid Vang Hansen.

Om mændene i svømmehallen synes om den idé, kunne godt tænkes. I hvert fald var der en del nysgerrige. Blandt dem Nicolaj Iversen, der dog ikke blev helt vild i klorvarmen over de topløse kvinder.

- Det er lidt plat. Hvis de er imod bare bryster som udstilling, så kunne de da bare lade være. Men omvendt står jeg jo selv og kigger, griner han.

Tænker du på sex, når du ser på kvinderne?

- Næh, jeg synes, de ser meget naturlige ud. Jeg er vokset op i et kollektiv, så jeg er vant til den slags.

Inspiration fra Sverige
Inspirationen til at lade brysterne hoppe i bassinet kommer fra et svensk feministnetværk, der i oktober måned lavede den samme happening i en svømmehal i Malmø. Siden har også nordmænd smidt bikinitoppen.