Kvinder tænder på pæne tænder

At få opmærksomhed fra kvinder i København, Stockholm, Oslo eller Helsinki kræver mere end et venligt smil.

Foto: Colourbox

Perlerækken skal være ren og velplejet, hvis man som mand vil have opmærksomhed fra kvinder.

Det viser en ny undersøgelse, som analysebureauet Norstat har lavet på vegne af Dansk Tandplejerforening og tandbørsteproducenten Oral-B over tandplejevaner i Norden.

Her fremgår det, at hver fjerde kvinde synes, at tandhygiejnen er afgørende for, hvordan de opfatter en person. Og det er kedeligt nyt for nordiske mænd.

Mænd må mande sig op
Ifølge samme undersøgelse, der er den største af sin art til dato, børster hver tredje nordiske mand nemlig højst tænder én gang om dagen.

Kvinderne er anderledes aktive med børsten. 84 procent af dem børster mindst to gange dagligt.

Der er dog håb, hvis man som mand gerne vil have kvinderne til at kigge på andet end tænder, men bare ikke lige får taget sig sammen til at øge de daglige tandbørstninger.

Ifølge Elisabeth Gregersen formand for Dansk Tandplejerforening behøver man nemlig ikke nødvendigvis børste mere end én gang om dagen, hvis man vel og mærke er meget grundig.

Håb forude
Måske skal man skynde sig at skrive en elektrisk tandbørste på ønskesedlen, for de elektriske af slagsen fjerner flere urenheder og bekæmper plak mere effektivt end manuelle tandbørster. Det viser videnskabelige undersøger.

Danske tandplejere anbefaler dog generelt, at man børster tænder to gange dagligt, da det er med til at sikre, at man får det hele med.

Kun hver tiende mand mener, at tandhygiejne har stor indflydelse på deres opfattelse af en person.