Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Voldsramte kvinder, som har været på krisecenter, er blevet mindre tilbøjelige til at flytte tilbage til voldsudøverne. På seks år er antallet af kvinder, der vender tilbage til en voldelig samlever, blevet halveret, viser nye tal fra Socialstyrelsen.
Ifølge rapporten »Årsstatistik 2012 - Kvinder og børn på krisecenter«, som er blevet offentliggjort fredag, er kun 12 procent af kvinderne vendt tilbage til de voldelige samlevere efter at have været på krisecenter. I 2006 var det 24 procent.
Det har været en pligt i kommunerne at tilbyde familierådgivning til kvinder med børn, som flygter fra vold i hjemmet, siden 2008. Og det har medvirket til, at statistikken ser markant bedre ud i dag, konkluderer social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) i en pressemeddelelse.
»Det er en meget positiv udvikling, vi ser i de nye tal. At leve med vold er traumatiserende - uanset om den er fysisk eller psykisk – og det rammer både kvinderne og deres børn. Derfor er det vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at hjælpe voldsramte kvinder til en tilværelse uden vold, og jeg er overbevist om, at familierådgivning er med til at gøre en forskel her,« siger hun.
En forsøgsordning gør det muligt for voldsramte kvinder at få samtaler med en psykolog, mens de opholder sig på krisecentret. Blandt andet er formålet med psykologsamtalerne at hjælpe kvinderne til nuancerede overvejelser omkring at undgå at blive udsat for partnervold fremover. Forsøget løber godt et år endnu.
Sidste år flyttede omkring 2.000 kvinder og samme antal børn ind på et kvindekrisecenter.