Kvindelig uden hoved, arme og ben er fundet ved Amager

Politiet kan ikke sige, om hovedløst lig er den forsvundne journalist Kim Wall.

Politi undersøger anmeldelse om kvindelig ved Amager. Politiet har mandag modtaget en anmeldelse om et kvindelig i vandet ud for det sydvestlige Amager. I farvandet udfor har man søgt efter den savnede Kim Wall.Se RB kl.18.57 (Foto: Mathias Øgendal/Scanpix 2017). (Foto: /Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsoen af en kvinde – et lig uden hoved, arme og ben – blev mandag fundet ud for sydsiden af Amager, men om det er liget af den svenske journalist, Kim Wall, der forsvandt fra ubåden UC3 Nautilus, kan politiet endnu ikke fastslå.

Det fortalte drabschef Jens Møller på en pressebriefing mandag aften. En DNA-bestemmelse af ligets identitet vil vare flere dage, sagde drabschefen i aftes.

Kl 15.42 havde politiet modtaget et opkald fra en cyklist, der havde set et lig i vandet på sydvestsiden af Amager, der grænser op til den nordlige del af Køge Bugt. Det var her i bugten, at den drabssigtede Peter Madsen selv har fortalt, at han havde kastet den svenske journalist i vandet.

Politiet har stadig dykkere ude at lede i bugten for at finde yderligere spor, og Jens Møller ville ikke røbe yderligere om liget - heller ikke om kropsdelene var skåret af.

»Ud fra hvad jeg tidligere har set, kunne jeg godt gætte, men det ønsker jeg ikke at gøre. Nu må retsmedicinerne gøre deres arbejde,« sagde Jens Møller.

Peter Madsen har siden fredag i sidste uge siddet varetægtsfængslet ud fra sigtelsen om uagtsomt manddrab, og tidligere mandag offentliggjorde politiet dele af hans forklaring i det lukkede grundlovsforhør, der førte til fængslingen. Her fortalte Peter Madsen, at han begravede Kim Wall til søs, efter at hun på grund af en ulykke var omkommet i ubåden UC3 Nautilus.

Nøjagtig hvor længe liget har ligget i vandet er uvist. Kim Wall menes, at være blevet smidt over bord på et tidspunkt efter klokken 19 torsdag den 10. august.

- Liget har ligget i vandet i noget tid. Det er ikke en, der er faldet i vandet i dag, kan jeg sige, lyder det mandag fra Jens Møller under et pressemøde på Politigården i København.