Kvindelig dansk syriens-jihadist fængslet for at overtræde terrorloven

Som den første herhjemme er en kvinde fra Københavns Vestegn ifølge DR's oplysninger blevet varetægtsfængslet for at ville tilslutte sig Islamisk Stat.

Foto: Dado Ruvic
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge DR’s oplysninger er en ung kvinde i al hemmelighed blevet varetægtsfængslet og sigtet for at forsøge at rejse til Syrien og tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat.

I lørdags blev den unge kvinde fængslet i fire uger, men fordi sagen kører bag såkaldte dobbeltlukkede døre, kan politiet ikke hverken be- eller afkræfte sigtelsen.

Kvinden er fra den københavnske vestegn, og hun er den første danske kvinde, der bliver varetægtsfængslet for at overtræde terrorlovgivningen ved at ville rejse til Syrien.

Ifølge DR’s oplysninger rejste kvinden sammen med de to unge mænd på henholdsvis 18 og 19 år, som i går også blev varetægtsfængslet i fire uger. Sammen er de rejst mod Tyrkiet i starten af marts, hvor de blev anholdt af tyrkisk politi.

Sidste år blev to 18-årige kvinder også sigtet for at forsøge at rejse ned til terrorgruppen, men de blev ikke fængslet.

Ifølge Politiets Efterretningstjenestes (PET) årlige vurdering af terrortruslen i Danmark er hver tredje dansker, der befinder sig i de krigshærgede områder i Syrien eller Irak for at støtte Islamisk Stat, en kvinde.

Siden 2012 er det PET’s vurdering, at 145 personer er rejst til Irak eller Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat.