Kvindekrænker får fire års fængsel for at slikke og kysse ofre

Den makedonske mand, der har været sigtet for talrige voldtægtsforsøg og blufærdighedskrænkelser i København i 2015, er blevet kendt skyldig og får fire års fængsel samt udvisning af Danmark for bestandigt.

Københavns Byret (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et enigt nævningeting har kendt den 34-årige makedonske mand Besim Ilazi skyldig i et voldtægtsforsøg og 21 tilfælde af blufærdighedskrænkelser, forsøg på blufærdighedskrænkelser og ulovlig tvang.

Sagen drejer sig om en stribe af overfald på kvinder i København i 2015, hvor kvinder på Nørrebro, Østerbro og i Nordvest blev passet op på gaden af Besim Ilazi, der kyssede, slog og slikkede på dem og i nogle tilfælde forsøgte at trænge ind i deres lejligheder.

De fleste overfald skete sent om aftenen og om natten, og i et enkelt tilfælde lykkedes det manden at følge efter en kvinde ind i hendes opgang og tvinge sig adgang til hendes lejlighed, hvor han forsøgte at voldtage hende.

Besim Ilazi blev idømt fire års fængsel, udvisning af Danmark for bestandigt, og han skal betale erstatninger til de kvinder, han har krænket.

Besim Ilazi er spinkel af bygning med kort sort hår og langt uglet skæg. Han var iført joggingtøj og klipklapper, og det eneste spørgsmål, han havde, da han fik sin dom, var, om han selv skulle betale erstatningen til de kvinder, han havde forulempet.

»Ja, det skal du. I princippet,« lød det fra dommeren.

Anklageren lagde særligt vægt på, at manden med sine gentagne blufærdighedskrænkelser af kvinder havde skabt frygt i en hel bydel, og at straffen burde skærpes, fordi han havde forsøgt at voldtage en kvinde i hendes eget hjem, hvor hun følte sig tryg, og fordi hun nu skal leve med, at hendes hjem er forbundet med voldtægtsforsøget.

Voldtægtsforsøget fandt sted klokken lidt i fem en morgen i oktober 2015. Da Besim Ilazi tiltvang sig adgang, troede kvinden først, at han ville røve hendes lejlighed. Hun har forklaret til retten, at han skubbede hende, slog hende, hev hende i håret, rev hendes bluse i stykker og kyssede hende på munden og brystet. Hun lod, som om hun besvimede, og han gik ud i køkkenet, hvor hun kunne se, at han tog sine bukser af. Hun løb ud af lejligheden og ned til sin underbo for at få hjælp.

Besim Ilazi forklarede, at han var påvirket af alkohol og hash, og at han er syg i hovedet. Han tog sine bukser af, fordi han var syg og skulle tisse, og han har ikke revet hendes tøj i stykker. Hvis han havde haft lyst, ville han have haft samleje med pigen, men han var ikke interesseret.

Selvom Besim Ilazi siger, at han er syg i hovedet, har retspsykiatere vurderet, at han ikke er sindssyg, og at han skal have en normal straf. Forsvareren bad om tre års fængsel, mens anklageren bad om fire.

Anklager Sidsel Klixbüll var tilfreds med dommen.

»Jeg er tilfreds med, at der blev dømt for voldtægtsforsøg i et af forholdene, og jeg er tilfreds med, at han udover at blive dømt for blufærdighedskrænkelse også blev dømt for ulovlig tvang, hvilket afspejler, at man har set det her som meget alvorligt. Jeg synes, at det er en passende straf.«

Dommen blev ikke anket, og Besim Ilazi skal nu udsone sin straf, inden han bliver udvist af Danmark for bestandigt.