Kvinde tiltalt for dødstrusler mod konservativ Christiania-kritiker

En ung kvinde er blevet tiltalt for at have fremsagt trusler på Facebook mod den konservative ungdomspolitiker og Christiania-kritiker Nikita Klæstrup.

Nikita Klæstrup - foto fra de Konservatives valgkampagne.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Alexander Flemming
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En person er tiltalt i sagen om den konservative ungdomspolitiker Nikita Klæstrup, der modtog dødstrusler efter et debatindlæg om Christiania, fortæller DR P4 København.

I det to måneder gamle debatindlæg skrev Nikita Klæstrup blandt andet, at Christiania skulle normaliseres - og altså ikke fungere som fristad.

Det fik flere personer til at sende hende vrede beskeder på Facebook, hvor en blandt andet skrev, »Held og lykke med den vrede hob der har lyst at slå dig ihjel, mig selv inkluderet«.

Mens en anden skrev, »Du må hygge dig på Lolland-Falster hahahaha, fucking småborgerlige psykotiske skøge. Brænd op. Kom endelig forbi København, vi glæder os til at se dig«.

Anklagemyndigheden ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har nu tiltalt en yngre kvinde fra København for at have fremsat trusler, siger Christina Tassing, Advokaturchef i anklagemyndigheden i Sydsjælland og Lolland Falsters Politi.

»Vi har fået sagen op til fornyet juridisk vurdering, hvor vi har fundet ud af, at der er tilstrækkeligt grundlag til at rejse tiltale for overtrædelse af straffelovens § 266, der handler om trusler,« siger hun til DR P4 København.

I første omgang afviste politiet ellers at lade Nikita Klæstrup fra Guldborgsund anmelde truslerne, fordi de var fremsat på Facebook, og fordi det var en del af den offentlige debat. Men senere ændrede politiet holdning.

Og det er Nikita Klæstrup glad for.

»Jeg er ekstremt lettet over det. Jeg føler, at det vil sende et rigtigt vigtigt signal ud til folk om, at bare fordi, at det er på de sociale medier, så kan du ikke tillade dig at sige hvad som helst,« siger hun til DR P4 København.

Den tiltalte i sagen er en ung kvinde fra København. Hun risikerer op til to års fængsel, hvis hun kendes skyldig.

BNB