Kvinde fundet livløs på bunden af jysk skulptur

En kvinde blev torsdag eftermiddag fundet livløs på bunden af skulpturen Elia i Herning. Hun er siden død af sine kvæstelser. For to måneder mistede en 21-årig mand livet ved skulpturen.

Skulpturen Elia af kunstneren Ingvar Cronhammar er en ca. 32 m høj symmetrisk opbygget skulptur i bydelen Birk i Herning. Skulpturen udspyr med uforudsigelige mellemrum høje ildsøjler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdateret: Midt- og Vestjyllands Politi oplyser fredag morgen til Berlingske, at kvinden i løbet af natten er afgået ved døden.

En kvinde er torsdag eftermiddag fundet livløs på bunden af skulpturen Elia i Herning, skriver Herning Folkeblad.

Ifølge politiet skulle kvinden være faldet ned fra toppen af skulpturen. Hun blev fundet af nogle forbipasserende, der slog alarm.

»Hendes tilstand er meget kritisk,« siger indsatsleder Carsten Brøgger til Herning Folkeblad. Politiet ved ikke, hvor længe kvinden har ligget nede i skulpturen, men det er »formentligt et stykke tid«.

Ifølge Herning Folkeblad var kunsteren Ingvar Cronhammar til stede ved sin skulptur efter den triste nyhed i dag, og han var så påvirket, at han ikke ønskede at udtale sig til avisen.

21-årig død efter fald

Det er kun to måneder siden, en 21-årig mand fra Slagelse mistede livet ved skulpturen, da han faldt de 10 meter ned fra toppen.

Ulykken skete, da fem unge mennesker løb om kap op ad skulpturen.

»De løber op ad en trappe, og den 21-årige mand er den første, der når toppen, og han springer over et hegn og falder 10 meter ned,« sagde vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Olesen i oktober.

Den unge mand blev erklæret død, da ambulancefolk ankom til stedet.

»Det er forfærdeligt«

Skulpturen Elia blev indviet i 2001, og den tragiske ulykke i oktober var ifølge Henrik Schinkel Stamp, der er formand for den fond, som står bag skulpturen, første gang, der er sket en ulykke.

»Nu har vi i 16 år været forskånet. Og så kommer der to meget triste hændelser. Det er forfærdeligt,« siger Henrik Schinkel Stamp til Herning Folkeblad.

Efter den første ulykke blev sikkerheden ved skulpturen undersøgt, men en politiundersøgelse slog ifølge bestyrelsesformanden fast, at sikkerhedsforholdene er forsvarlige, og derfor blev der ikke foretaget ændringer.