Kvinde frifundet for drab på sin mor

Den 38-årige kvinde, der stod tiltalt for at have dræbt sin mor, blev frifundet i Vestre Landsret. I retsbelæringen såede retsformanden tvivl om hendes skyld.

Efter godt to timers votering kendte nævningene torsdag en 38-årig kvinde ikke skyldig i drab på sin mor, og Vestre Landsret i Aalborg afsagde straks efter frifindelsesdom.

Kvinden var tiltalt for at have dræbt sin 60-årige mor med knivstik en nat i august i fjor. Det skete som kulmination på en familietragedie, hvor datteren og faderen gensidigt har beskyldt hinanden for at have stukket moderen ihjel. Kun kvinden var tiltalt i sagen.

Allerede i retsbelæringen såede retsformanden, Peter Deleuran, tvivl om kvindens skyld. Han sagde, at sagen er meget speciel.

- En kriminalforfatter kunne ikke have udtænkt et mere raffineret plot. Men det er ikke en roman, det er en blodig familietragedie, der er tale om, sagde han. Hvordan de enkelte nævninge har stemt i spørgsmålet om skyld offentliggøres aldrig, men der skal otte stemmer til, før en tiltalt kan kendes skyldig.