Kvinde får seks år og udvises for at bestille lejemord

58-årig kvinde anker dom for drabsforsøg til landsretten. Hun afviser at have bestilt et drab på sin kæreste.

Den 58-årige Emanuela Consortini straffes med fængsel i seks år og udvises for på det mørke internet at betale 29.300 kroner for et lejemord på sin kæreste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 58-årige Emanuela Consortini straffes med fængsel i seks år og udvises for på det såkaldte »mørke internet« at betale 29.300 kroner for et lejemord på sin kæreste, den sicilianske politimand Sergio.

Dommen er faldet fredag eftermiddag ved Retten i Lyngby, og blev anket på stedet med krav om frifindelse.

Der var to ud af 12 stemmer for, at straffen skulle være højere endnu, nemlig otte års fængsel, fortæller retsformand Ulrik Jørgensen.

Til gengæld var der fire stemmer for, at kvinden ikke skulle udvises.

Under hele sagen har kvinden nægtet sig skyldig, og det fastholdt hun til det sidste.

»Jeg er en meget troende person. Og jeg ved, at retfærdigheden vil ske fyldest.«

»Jeg har ikke gjort det, jeg er dømt for, sagde hun, inden dommere og nævninger trak sig tilbage for at votere om straffen.«

Emanuela Consortini har i sagen forklaret om en mystisk person - en albaner ved navn Luc.

Han fik hende - ifølge hendes forklaring - til at købe bitcoins af en fyr kaldet Elias, som hun mødtes med ved Nørreport Station, og det må ifølge den dømte være Luc, der har bestilt lejemordet.

Selv om hun har kendt Luc gennem et år og mødtes med ham cirka 15 gange, har hun ingen kontaktoplysninger på ham. Og ingen har kunnet opspore denne mystiske person.

Retten tror, at hun lyver om denne Lucs eksistens og har forkastet hendes forklaring fuldstændigt på dette punkt.

Derimod har man lagt vægt på, at tekniske undersøgelser skaber en entydig forbindelse mellem fund på kvindens computer, i hendes lejlighed og siden i hendes fængselscelle og så den lejemorderhjemmeside, hvor drabet på Sergio blev bestilt.

Lejemordersiden kan ikke tilgås via en almindelig internetbrowser. Det kræver en særlig browser, som sikrer, at man kan bevæge sig helt anonymt på nettet. Sådanne hjemmesider kaldes også for det
»mørke internet«.

Dette mørke net har tidligere spillet en rolle i kriminelle sager, fordi både pædofile, narkohandlere og andre kriminelle har udnyttet den anonymitet, som er mulig i det univers.

Under sagen har politiet fundet en håndskrevet seddel med en internetadresse. Den blev fundet ved anholdelsen af kvinden og lå på hendes natbord.

På sedlen stod en netadresse, som førte til lejemorderhjemmesiden. Der stod også »Mr. Right« og et password. Det var netop en Mr. Right, som på hjemmesiden havde afgivet bestillingen på drabet.

Sedlen indeholdt også en adresse, som førte til en konto, hvorfra der var sket transaktioner med den digitale valuta bitcoin.

Et af de overførte beløb svarede til det beløb, som der var gået ind på den bitcoinkonto, der var knyttet til lejemorderhjemmesiden.

Også i kvindens celle blev der fundet flere sedler, som ifølge retten tyder på, at hun stod bag bestillingen, og at hun efterfølgende har forsøgt at slette sine spor.

/ritzau/