Kvinde dræbte 61-årig mand med ildrager og askeskovl

Byretten straffer en 28-årig kvinde med 12 års fængsel for at have dræbt en 61-årig mand i Solrød Strand.

Retten i Roskilde har idømt en 28-årig kvinde 12 års fængsel for at have slået en 61-årig mand ihjel i februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en ildrager og en askeskovl samt flere knytnæveslag og spark slog en 28-årig kvinde i februar i år en 61-årig mand ihjel i Solrød Strand.

Onsdag har en domsmandsret i Retten i Roskilde afgjort sagen og dømt Marinnguaq Kirsten-Marie Henriksen for drab.

Udgangspunktet i drabssager er, at der skal straffes med 12 års fængsel. Det er også den straf, retten er kommet frem til, fortæller sagens anklager, Thomas Rasmussen.

»Retten kom frem til, at det var en affejning af, om noget trak op eller ned i straffen. Den mente, at det udlignede sig selv, og derfor endte den på udgangspunktet på 12 år,« siger anklageren.

Det var 14. februar i år, at den 61-årige mand blev fundet død på en adresse på Birkegaardsalle i Solrød Strand.

Forinden havde den 28-årige kvinde tildelt manden adskillige slag og stik i hovedet og på kroppen med en ildrager og en askeskovl eller lignende.

Desuden tildelte hun ham flere knytnæveslag og spark og/eller tramp - ligeledes i hovedet og på kroppen.

Kvinden, der havde en relation til manden, havde erkendt vold med døden til følge, men nægtet drab. Retten fandt hende dog skyldig i drab.

Hun har valgt at modtage dommen og skal fortsat sidde fængslet.

Foruden drab er kvinden dømt for i februar 2019 at have udøvet vold mod en souschef på pensionatet Mette Marie, der ligger i Vanløse. Mindst én gang bed hun souschefen i armen.

En del af sagen er også, at kvinden tilbage i 2017 dyrkede fem cannabisplanter på en adresse i byen Midvágur på Færøerne.

Ifølge anklageskriftet var det med henblik på at fremstille mindst 142,5 gram marihuana, og hun var også i besiddelse af 12 gram marihuana.

/ritzau/