Kvinde dømt og udvist for rufferi og menneskehandel

En estisk kvinde er blevet dømt for menneskehandel og for at have drevet bordel. Hun er udvist af Danmark og har fået indrejseforbud for bestandigt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 36-årig estisk kvinde skal to år i fængsel og udvises fra landet, efter hun onsdag er blevet kendt skyldig i både menneskehandel og rufferi.

Politiet har samtidig konfiskeret en fortjeneste på lige under 4,5 millioner kroner hos hende, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Anklager Helle Kaad Iversen fra Sydøstjyllands Politi kalder i en pressemeddelelse dommen for »meget tilfredsstillende«:

»Dommen er resultatet af et godt samarbejde mellem Sydøstjyllands Politi og estisk politi, og en lang og ikke altid lige let efterforskning,« siger hun.

Kvinden er dømt for at have udnyttet prostituerede kvinder på fire bordeller og for menneskehandel med en anden estisk kvinde. Den 36-årige blev anholdt 20. oktober sidste år.

Bordellerne, hun har drevet, ligger i Kolding, Odense, Vejle og Fjerritslev. Fortjenesten på knap 4,5 millioner kroner, som politiet har konfiskeret, fremkom blandt andet ved, at de prostituerede skulle betale halvdelen af deres omsætning til den rufferidømte kvinde.

Dommen for menneskehandel omdrejer en estisk kvinde, der ifølge politiet blev lokket til Danmark for at skulle arbejde som topløs danser. I stedet blev hun prostitueret på den dømte landskvindes bordeller.

Den dømte kvinde har bedt om betænkningstid, hvad angår muligheden for at anke dommen.

I samme sag er tidligere dømt en 44-årig estisk kvinde for medvirken, da hun hjalp med driften af et af de fire bordeller. Hun blev idømt fire måneders fængsel og udvist med seks måneders indrejseforbud.