Kvinde dømt for millionsvindel som ansat i kommune

En nu 58-årig kvinde er kendt skyldig i at have svindlet Gentofte Kommune for små fem millioner kroner.

Arkivfoto. En nu 58-årig kvinde er kendt skyldig i at have svindlet Gentofte Kommune for små fem millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Igennem cirka fem år lykkedes det en nu 58-årig kvinde ubemærket at hæve og overføre mere end 4,7 millioner kroner fra en konto, der tilhørte Gentofte Kommune.

Svindlen foregik, mens hun var ansat som administrativ medarbejder i kommunens tandpleje, hvor hun var betroet adgang til økonomisystem og hævekort.

Retten i Lyngby har fredag idømt kvinden 2,5 års fængsel for mandatsvig af særlig grov beskaffenhed. To af årene er gjort betingede, oplyser anklagemyndigheden i Nordsjælland fredag på Twitter.

Kvinden blev tilbage i 2014 politianmeldt af kommunen på mistanke om, at hun havde misbrugt sin adgang til kontoen, som skulle bruges til indkøb af tandlægeudstyr.

Svindlen stod på mellem 1. juni 2009 - kort tid efter hendes ansættelse i kommunen - til 28. juli 2014.

Det var en borger, der havde indgået en bilhandel med kvinden, som førte til, at kvindens mandatsvig blev opdaget. Borgeren undrede sig over, at betalingen fra kvinden kom fra en bankkonto, der tilhørte Gentofte Kommune.

/ritzau/