Kvinde dømt for dødstrusler mod konservativ ungdomspolitiker

En ung kvinde på 18 år er blevet idømt betinget fængsel og samfundstjeneste for dødstrusler mod den konservative ungdomspolitiker Nikita Klæstrup efter en Christiania-kritisk kronik.

Nikita Klæstrup - foto fra de Konservatives valgkampagne.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Alexander Flemming
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 18-årig kvinde blev torsdag idømt både en betinget fængselsstraf og flere timers samfundstjeneste for at have truet den konservative ungdomspolitiker Nikita Klæstrup på livet.

Den unge kvinde blev fundet skyldig i at have fremsat dødstrusler mod Nikita Klæstrup og blev ved Retten i Nykøbing Falster idømt 30 dages betinget fængsel og 30 timers samfundstjeneste.

Dødstruslerne mod den konservative ungdomspolitiker fra Guldborgsund blev fremsat tilbage i april, da Nikita Klæstrup skrev et kritisk debatindlæg i Berlingske om Christiania. Hun modtog efterfølgende en byge af trusler og meldte dem efterfølgende til politiet.

Det er dog kun den 18-årige kvinde, der er blevet dømt for at have truet Nikita Klæstrup på livet.

Retten i Nykøbing Falster oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at kvinden erkendte, at hun havde skrevet det, som hun er tiltalt for. Hun mente dog ikke selv, at det var en trussel, men det var domsmandsretten uenig i. Det skyldtes, at det ifølge retten var en udtalelse, »der var egnet til at fremkalde alvorlig frygt hos modtageren«.

På grund af kvindens unge alder blev straffen gjort betinget.

Nikita Klæstrup selv er meget lettet over dommen.

»Jeg er meget tilfreds med den, og jeg er rigtig glad for, at hun er blevet kendt skyldig. Jeg føler, at det er en ganske retfærdig dom - også det med at hun skal udføre samfundstjeneste,« siger den konservative ungdomspolitiker.

Grunden til, at det kun er den 18-årige kvinde, der er blevet dømt, handler ifølge Nikita Klæstrup om, at hun er den eneste, der har skrevet direkte, at hun vil slå KUeren ihjel.

Truslerne mod Nikita Klæstrup efter den Christiania-kritiske kronik lød blandt andet:

»Held og lykke med den vrede hob, der har lyst at slå dig ihjel, mig selv inkluderet.«

»Må du dø langsomt og smertefuldt, lorteluder,« skrev en anden, efter debatindlægget var blevet bragt i Berlingske.

Men de mange trusler har kun givet Nikita Klæstrup endnu mere lyst til at ytre sig kritisk, fortæller hun:

»Det har selvfølgelig betydet, at jeg har fået mere blod på tanden med at skrive debatindlæg, og jeg har også engageret mig lidt mere i sådan noget med trusler og andre områder, hvor folk forsøger at krænke ens ytringsfrihed.«

Læs Nikita Klæstrups indlæg om Christiania her: