Kvinde død efter kanalulykke

En 73-årig kvinde er død, efter hun fredag formiddag kørte i en kanal ved Thisted. I forbindelse med ulykken leverede en forbipasserende en helteindsats.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 73-årig kvinde er død, efter hun sammen med sin 73-årige mand kørte i kanalen ved en pumpestation øst for Thisted. Manden ligger i øjeblikket i kunstig koma på Aalborg Sygehus, skriver bt.dk.

Ulykken skete fredag klokken 10.50, hvor ægteparret, der kom kørende fra Thisted med retning mod Aalborg, pludselig tog et skarpt sving ud af vejbanen og ud over rælingen til kanalen.

I forbindelse med ulykken leverede en 50-årig mand en heltegerning. Han fik tilkaldt hjælp, hvorefter han sprang i vandet for at hjælpe det hjælpeløse ægtepar ud af den synkende bil.

»Han får på egen hånd hevet to personer ud af bilen, som er under vand, hvorefter han får dem bragt i land. Det har ikke været let, og manden skal have stor ros for at turde kaste sig ud i redningsaktionen, der jo er en ren heltegerning,« siger Bjarne Askholm, der er vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, til bt.dk.

Den 50-årige mand er efterfølgende blevet kørt til Aalborg Sygehus til observation, da han fik betydelige mængder vand i lungerne. Politiet har indstillet den 50-årige til en erkendtlighed og en dusør for redningsaktionen.