Kvinde anholdt ved voldtægtsdemo

En kvinde med tilknytning til en højreekstrem gruppe blev lørdag kortvarigt anholdt under demo i Herning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En demonstration lørdag eftermiddag i det centrale Herning har udviklede sig til mindre uroligheder. Politiet melder om kanonslag i gaderne, og en kvinde er blevet anholdt.

- Hun blev anholdt kortvarigt, fordi hun nægtede at efterkomme politiets ordrer, fortæller vagtchef Henrik Nielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Kvinden har ifølge politiet tilknytning til en højreorienteret gruppe.

Anledningen til demonstrationen er voldtægtssagen fra Gullestrup, hvor en 16-årig somalisk dreng sidder fængslet for voldtægt af en 10-årig pige og forsøg på voldtægt af hendes niårige veninde.

Drengen blev anholdt fredag i sidste uge og varetægtsfængslet dagen efter. Fredag i denne uge har han erkendt de faktiske omstændigheder omkring sigtelsen. Formelt set nægter han sig dog fortsat skyldig.

Lørdag havde gruppen Stop Islamiseringen i Danmark kaldt til demonstration i Herning. Demonstrationen fik opbakning fra i omegnen af 30 personer, blandt andet personer med tilknytning til den højreekstremistiske Danish Defence League.

Samtidig mødte en gruppe venstreorienterede demonstranter op i en moddemonstration. Overskriften for deres demo var en retfærdig rettergang til den 16-årige.

Politiet melder, at arrangementet i store træk foregår fredeligt. Der har dog været optræk til konfrontationer mellem grupperne.

- De højreorienterede har drevet lidt rundt i gaderne, og der er blevet kastet nogle kanonslag, fortæller Henrik Nielsen.

/ritzau/