Kviktest-samarbejde i fare: Har bedt om redegørelse

Efter en række afsløringer om, hvordan udbyderne af corona-kviktest behandler borgeres fortrolige oplysninger, er der nu tvivl om, hvorvidt samarbejdet med udbyderen kan fortsætte.

Samarbejdet med Medicals Nordic, der har stået for kviktest flere steder i Danmark, men ikke har holdt borgeres følsomme sundhedsoplysninger fortrolige, er under pres. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Samarbejdet med Medicals Nordic, der har stået for kviktest flere steder i Danmark, men ikke har holdt borgeres følsomme sundhedsoplysninger fortrolige, er under pres.

Det skriver B.T.

Mandag morgen har Dorte Christensen, vicedirektør i indkøb og medicoteknik i Region Midtjylland, bedt SOS International, der benytter Medicals Nordic som underleverandør, om en redegørelse for bruddet på datasikkerheden, hvoraf første del netop er landet på Dorte Christensen bord.

»Jeg ved endnu ikke, om samarbejdet fortsætter. Vi er ikke færdige med afklaringen. Jeg kan ikke sige noget, før vi er færdige med at kigge på redegørelsen. Det har jeg også meddelt SOS International,« siger Dorte Christensen til B.T.