Kviksølv starter ny strid om ansvar for giftdepot

Har Grindstedværket ulovligt kørt flere tons kviksølv ud i giftdepotet i Kærgaard Plantage ved Vesterhavet. Det vil miljøministeren nu have klart svar på.

Fundet af flere tons kviksølv i giftdepotet i Kærgaaard Plantage ved vestkysten starter nyt slagsmål om det juridiske ansvar for forureningen. Miljøminister Connie Hedegaard vil have Miljøstyrelsen til at undersøge sagen.

Da det daværende Grindstedværket (nu Danisco) i 1950'erne og mange år efter kørte tusindvis af tons spildevand ud i plantagen, skete det med statens tilladelse. Kammeradvokaten har tidligere fastslået, at Danisco derfor ikke kan gøres ansvarlig. Men det nye fund af kviksølv sætter ifølge miljøministeren sagen i nyt lys.

- Sagen rejser igen spørgsmålet, om virksomheden kan gøres ansvarlig for forureningen. Jeg vil nu bede Miljøstyrelsen undersøge, om de nye oplysninger om kviksølv i Kærgaard Plantage ændrer på spørgsmålet om, hvem der kan gøres ansvarlig for forureningen, siger miljøministeren i et svar til Enhedslistens Per Clausen.

/ritzau/