Kvæstet af krysantemumbombe på Fyn

Også på Fyn har der været alvorlige uheld med krysantemumbomber, som nytårsaften var årsag til, at tre personer mistede livet i Nordjylland.

De farlige og ulovlige krysantemumbomber kostede nytårsaften tre mennesker livet i Nordjylland, og også på Fyn har bomberne forårsaget alvorlig personskade.

Det oplyser overlæge ved Odense Universitetshospital Søren Larsen.

»Vi har haft to hændelser med krysantemumbomber. Den ene skade er så alvorligt, at patienten stadig er indlagt, mens den anden person, der har været forbi sygehuset med en skade forårsaget af en krysantemumbombe, er blevet udskrevet igen,« siger overlægen, der ikke kan komme nærmere ind på den fortsat indlagte patients tilstand.

Søren Larsen er en del af ulykkeanalysegruppen på Odense Universitetshospital, som netop nu er i færd med at samle overblikket over fyrværkeriskader på landsplan. Han oplyser, at der på Fyn er sket en mindre stigning med henblik på fyrværkerirelaterede skader i forhold til i fjor.

»Helt overordnet har vi haft 24 patienter, der i løbet af aftenen og natten er kommet ind med fyrværkerirelaterede skader. Til sammenligning var der sidste år på samme tidspunkt 18 patienter, så er der sket en lille stigning, men der er heldigvis små tal, der er tale om,« siger Søren Larsen og uddyber:

»Det er særligt raketter, der har forvoldt skader i vores område. Raketterne er årsag til 50 procent af de skader, vi har set. Mere generelt er der tale om forbrændingsskader i de fleste tilfælde, og skaderne sidder for halvdelen af patienterne på hoved, hals eller hænderne, som er de mest udsatte områder på kroppen,« siger overlægen og oplyser, at ingen er kommet svært til skade med håndskader det seneste døgn.

Tallene over fyrværkeriskader for hele Danmark er klar fredag.