Kurt Westergaard udgiver tegning til fordel for Charlie Hebdo-ofre

Den verdenskendte Muhammed-tegner Kurt Westergaard udgiver nu en seks år gammel tegning, der sælges til fordel for ofrene for Charlie Hebdo-massakren.

ARKIVFOTO. Oven på tragedien i Frankrig vil Kurt Westergaard udgive en tegning til fordel for Charlie Hebdo-ofre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Tegneren Kurt Westergaard, der i forbindelse med Muhammed-tegningerne i 2005 blev verdenskendt for sin tegning af islamisten med en bombe i sin turban, er igen på banen.

Den 79-årige tegner har således valgt at offentliggøre en af sine tegninger fra 2009 for at støtte ofrene fra det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

»Tegningen symboliserer balancegangen mellem ytringsfrihed og det modsatte - måske angsten,« siger Kurt Westergaard om tegningen, der har titlen »Free Speech«.

Kurt Westergaard giver samtidig udtryk for sin støtte til Charlie Hebdos humor og satire:

»Det var et rigtig anarkistisk magasin, som angreb alle, der havde magt og misbrugte den,« siger han og uddyber:

»De var nogle sande anarkister, der slog til mod mange autoriteter som for eksempel politikere og religioner.«

Kurt Westergaard mener ikke, at man skal holde tilbage med satiren efter onsdagens terrorhandling mod det franske satiremagasin.

»Der skal nok være - og det er helt forståeligt - nogle tegnere og satirikere, der er blevet lidt forsigtige. Det kan jeg sådan set godt forstå, men det nytter ikke noget at blive så bange. Man skal turde stadigvæk, ellers så mister demokratiet en hel del, og det kan vi ikke være til med,« siger han.

Den danske tegner oplevede selv faren på klos hold, da han blev udsat for et drabsforsøg i januar 2010, da en somalisk mand brød ind i tegnerens hjem i Aarhus.

Kurt Westergaard overlevede angrebet ved at barrikadere sig i et sikringsrum, han havde i sit hus.

»Free Speech« sælges via Kurt Westergaards faste galleri, Galleri Draupner i Skanderborg.