Kurt Westergaard kritiserer forlag

Tegneren Kurt Westergaard kritiserer amerikansk forlag, som har aflyst udgivelsen af en roman om profeten Muhammeds yngste hustru.

Udgivelsen i USA af en roman om profeten Muhammeds barnebrud, A'isha, er aflyst af frygt for militantes reaktioner. Og det kalder Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard for en glidebane - især fordi det er det store forlag Random House, der af frygt for voldelige aktioner stopper udgivelsen.

- Det er jo desværre et af de helt store forlag, som nu bøjer af, og det lover altså ikke godt. Når de ikke tør, så er der sikkert mange andre forlag, der heller ikke tør. Det er de store forlag, der burde gå i spidsen, siger Westergaard.

"Juvelen i Medina" handler om Muhammeds barnebrud, A'isha. Men forlaget Random House gjorde forfatteren fri af kontrakten i forbindelse med diskussioner om bogen. Forlaget er bange for, at en udgivelse kan krænke grupper i det muslimske samfund og føre til vold blandt små, radikale segmenter. Men de gode råd fra eksperterne ærgrer Kurt Westergaard.

- Fanatikerne har jo vundet, når vi viger tilbage. Så det er virkelig trist, siger den danske bladtegner, der stod bag en af de muhammedtegninger, der førte til voldelige protester i mange muslimske lande.

/ritzau/