Kuppenge brugt til større bryster

Bryster, aktiekøb og speedbåd. Der var råd til luksus, selv om gælden lød på 2,3 mio. kr. hos tiltalt, der nægter millionkup.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 40-årig mand havde råd til at betale 40.000 kroner for sin kærestes brystforstørrende operation trods en gæld på 2,3 millioner kroner. Og han havde råd til at købe aktier for 800.000 kroner samt indkøb af bl.a. en speedbåd, mens kreditorerne jagtede ham.

Det kom frem, da manden sammen med en seks år yngre kammerat tirsdag stod tiltalt ved et nævningeting i Kolding for det store pengekup i Erritsø ved Fredericia den 27. december 2007.

Her blev udbyttet 11,6 millioner kroner - og størstedelen af pengene er aldrig fundet.

Ernærede sig som lampesælger

Politiet har under efterforskningen ikke kunnet finde nogen rimelig sammenhæng mellem den 40-åriges pengeforbrug og hans indtægt som lampesælger i møbelkæden Ilva i Skejby ved Århus.

Heller ikke forbruget hos den yngre medtiltalte, som ikke er registreret for nogen som helst indtægt, kan politiet forstå.

Han var således med bopæl i et kolonihavehus i det nordlige Århus i stand til at importere en Ford Thunderbird fra 1968, som så tilmed viste sig at indeholde masser af ulovlige skydevåben. I containeren fra USA med amerikanerbilen var også en Kawasaki Ninja 636 indkøbt af den tiltalte, viste en ransagning på Århus Havn.

Begge tiltalte i Erritsø-kuppet nægtede sig skyldige i pengekuppet ved Fredericia, og det er tvivlsomt, om de overhovedet vil udtale sig i retten.

Flygtede fra retsmøde

Praktisk talt eneste tilståelse, som den 34-årige ikke kunne komme uden om, var, at han flygtede fra Retten i Kolding, da han i et retsmøde skulle have sin fængsling forlænget i marts 2009.

Det lykkedes manden at være på fri fod i over en måned.

Røveriet mod Dansk Værdihåndtering i Erritsø, hvor de to tiltalte var voldsomt bevæbnet med pumpgun og et AK-47-lignende gevær, foregik ved 23-tiden. Retssagen i Kolding ventes først afsluttet midt i december.

/ritzau/