Kunstner ville indrykke falsk dødsannonce

Er der ingen grænser for grænseoverskridelsen? Den dødsbesatte kunstner Das Beckwerk har netop forsøgt at indrykke en falsk dødsannonce i Berlingske Tidende.

Das Beckwerk, kunstneren, der indtil 2001 hed Claus Beck-Nielsen har som et led i en happening - uden held - forsøgt at få en dødsannonce over Claus Beck-Nielsen i Berlingske Tidende. Foto Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Tanken om at se sit eget navn i en dødsannonce kan nok få det til at løbe koldt ned ad ryggen på det fleste. Men åbenbart ikke på kunstneren, der indtil 2001 hed Claus Beck-Nielsen, men siden bogstavelig talt har gjort, hvad han kan for at begrave sin borgerlige identitet.

Das Beckwerk, som han nu insisterer på at kalde sig, har i hvert fald forsøgt at indrykke en dødsannonce i Berlingske Tidende.

- Statsborger Claus Beck-Nielsen født den 6. maj 1963 sov i går stille ind efter syv døgns dødsleje, står der bl.a. i annoncen, som han har sendt til avisen.

Dødsannoncen er et led i den danske dramatiker, skuespiller, musiker og forfatters iscenesættelse af sin egen død. Ifølge Das Beckwerk afgik Claus Beck-Nielsen ved døden helt tilbage i 2001, og nu sluttes det kunstneriske projekt med en begravelse.

Se dødsannocen her.

I dødsannoncen refereres der da også til den happening, Das Beckwerk har sat i søen i den kommende weekend. Lørdag er der på Dante Plads ud for Glyptoteket i København mulighed for at tage afsked med Claus Beck-Nielsen, og dagen efter er der et ligtog til fods fra Glyptoteket til Assistens Kirkegård.

Berlingske Tidende bringer ikke dødsannoncen.

- Det gør vi ikke af den simple grund, at vi naturligvis ikke bringer falske dødsannoncer. Det ville være problematisk over for de mennesker, som har indrykket dødsannoncer for pårørende, der er døde, hvis vi blander en kunstners happening sammen med det. Det ville være meget forkert, siger Tom Jensen, chefredaktør på Berlingske Tidende, og tilføjer:

- Jeg er bare glad for, at vi opdagede annoncen, inden den blev trykt.

Læs AOK's interview med Das Beckwerk