Kun Københavns Politi kan pt. håndtere et terrorangreb

Politikredse uden for København mangler det grundberedskab og den rutine, der gør det muligt at reagere hurtigt og koordinere indsatsen ved et terrorangreb. Det vurderer PET og Rigspolitiet, som foreslår at Københavns og Østjyllands Politi får ansvaret ved terrorangreb i den østlige og den vestlige del af landet.

Politiet holder vagt foran Krudttønden på Østerbro efter terrorangrebet i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vil være vanskeligt for andre politikredse end Københavns Politikreds at håndtere et terrorangreb.

Sådan lyder det i en vurdering af udfordringerne for fremtidens politi, som Rigspolitiet har sendt til justitsminister Søren Pind (V), og som er blevet offentliggjort torsdag.

Rigspolitiet anbefaler, at Danmarks to største politikredse, Københavns Politi og Østjyllands Politi, for fremtiden får det overordnede ansvar i tilfælde af terrorangreb i henholdsvis den østlige og vestlige del af landet.

Da terrorangrebet i København fandt sted i februar, hvor to personer blev dræbt, og seks politibetjente blev såret, var det ifølge Rigspolitiet afgørende, at hændelserne indtraf i København.

Københavns Politi har nemlig et grundberedskab og en rutine, der gør det muligt at reagere hurtigt og koordinere indsatsen med andre politikredse, Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Ifølge Rigspolitiet vil det i andre politikredse ikke umiddelbart være muligt »på samme måde og med samme hurtighed at øge den beredskabsmæssige kapacitet til at håndtere en større, uforudset hændelse«.

BNB