Kulturminister truer København i teatersag

Krigen om en p-kælder ved det nye skuespilhus spidser til. Kulturminister truer med at gribe ind, hvis Københavns politikere lukker muligheden for at bygge den.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) er klar til at gribe håndfast ind, hvis Det Kongelige Teater ikke får grønt lys af kommunen til at bygge en parkeringskælder ved det nye skuespilhus på Kvæsthusbroen i København. Han truer med at gøre indsigelse og dermed i sidste instans bruge loven til at tvinge en p-kælder igennem - selv om politikerne i København siger nej til byggeriet.

- Hvis et flertal i Københavns Borgerrepræsentation udfærdiger et forslag til en ny lokalplan, der ikke giver mulighed for et parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen, vil jeg som kulturminister i henhold til planloven gøre indsigelse imod dette forslag, siger Brian Mikkelsen i pressemeddelelse.

Ministeren frygter blandt andet, at der vil opstå et parkeringskaos i området, hvis ikke der kommer et parkeringshus. Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation frygter til gengæld, at et nyt p-hus vil give mere trafik i området og er derfor i mod.

/ritzau/