KU advarer mod R-forslag

De Radikale vil udvide kvote 2 så flere mænd får adgang til lægestudiet, som er ved at udvikle sig til et kvindefag. Ikke en god idé, siger studiechef.

Man skal holde sig langt væk fra at favorisere bestemte gruppers adgang til landets universiteter. Og dét kan blive konsekvensen af et nyt forslag fra Det Radikale Venstre, advarer studiechef på Københavns Universitet, Jakob Lange. Han advarer mod De Radikales kontroversielle forslag om at lade mænd komme foran i køen til lægestudiet, fordi det er ved at udvikle sig til et kvindefag.

Selvom forslaget gælder en udvidelse af kvote 2 for alle, mener Jakob Lange, at der er risiko for, at det kan ende i kønskvotering.

- Jeg synes ikke om kønskvotering, fordi den ene uge skal vi optage flere arbejderbørn, den næste flere indvandrere og i denne flere mænd, siger Jakob Lange til Ritzau.

Konkret ønsker De Radikale at øge andelen af studerende på lægestudiet, som optages via den såkaldte kvote 2. Og Jakob Lange kan da godt se det fornuftige i at lave et adgangsbegrænsende system, der ikke ensidigt lægger vægt på karakteren, men også lader andre parametre indgå.

/ritzau/